2024.10.22.
Tengelymérleg

Tengelymérleg

Mobil tengelymérleg: gyors, pontos súlymérés járműveknek. Hitelesíthető, nyomtatható eredmények. Össztömeg, tengelyterhelés mérése bárhol. Spóroljon pénzt, időt a helyszíni méréssel!

Tengelymérleg: pontos súlymérés a közúti közlekedésben

A tengelymérleg működése és előnyei

A tengelymérleg egy olyan speciális mérőeszköz, amely lehetővé teszi a járművek tengelyterhelésének és össztömegének pontos meghatározását. Ez a berendezés kiemelkedően fontos szerepet tölt be a közúti közlekedés biztonságában és a szállítmányozás hatékonyságában. A tengelymérleg használata során a jármű tengelyei egyenként vagy egyszerre kerülnek a mérőlapokra, amelyek érzékelik a rájuk nehezedő súlyt.

Alkalmazási területek

A tengelymérleg számos területen használható hatékonyan:

  1. Áruszállítás: A fuvarozó cégek pontosan ellenőrizhetik járműveik terhelését, elkerülve a túlsúlyból eredő bírságokat.
  2. Mezőgazdaság: Betakarításkor, amikor nincs közelben hídmérleg, a tengelymérleg segítségével mérhető a termény súlya.
  3. Ipar: Nagyméretű alkatrészek, betonelemek vagy acélszerkezetek mérésére alkalmas.
  4. Hatósági ellenőrzések: A hitelesített tengelymérlegek alkalmasak hivatalos mérések elvégzésére.
  5. Technikai sportok: Versenyautók súlyának ellenőrzésére használható.

A tengelymérleg típusai és jellemzői

A tengelymérlegek különböző típusai állnak rendelkezésre a felhasználási igényeknek megfelelően. Léteznek hordozható és fix telepítésű változatok is. A hordozható tengelymérlegek előnye, hogy könnyen szállíthatók és gyorsan telepíthetők. Ezek általában beépített akkumulátorral rendelkeznek, és egy hordtáskában könnyen mozgathatók.

A tengelymérlegek képesek statikus és dinamikus mérésekre is. A statikus mérés során a jármű megáll a mérőlapokon, míg a dinamikus mérésnél átgurulás közben történik a súly meghatározása. A modern tengelymérlegek magas pontosságú mérést tesznek lehetővé, és sokszor mérésügyi hitelesítéssel is rendelkeznek.

Adatkezelés és dokumentáció

A korszerű tengelymérlegek fejlett adatkezelési lehetőségekkel rendelkeznek. Képesek tárolni a járművek adatait, a szállított anyagok típusait és egyéb releváns információkat. A mérési eredményeket azonnal ki tudják nyomtatni, így azok könnyen dokumentálhatók. Sok esetben lehetőség van a mérési adatok számítógépre történő továbbítására is, ami megkönnyíti az adatok feldolgozását és nyilvántartását.

Padlómérleg: a precíz tömegmérés alapja

A padlómérleg jelentősége az iparban

A padlómérleg nélkülözhetetlen eszköz számos ipari és kereskedelmi területen, ahol pontos tömegmérésre van szükség. Ez a robusztus mérőeszköz lehetővé teszi nagyobb tárgyak, rakományok vagy akár járművek tömegének meghatározását. A modern padlómérlegek nem csupán egyszerű mérőeszközök, hanem komplex rendszerek, amelyek számos funkcióval rendelkeznek a hatékony munkavégzés érdekében.

A WEFL padlómérleg jellemzői

A WEFL padlómérleg kiváló példája a korszerű mérőeszközöknek. Ez a típus hitelesíthető, többfunkciós, és kompakt kijelzővel rendelkezik. Az erős, monoblokk acél platform biztosítja a tartósságot és a megbízhatóságot még intenzív használat esetén is. A mérleg az OIML R-76 / EN 45501 szabvány szerint CE-M hitelesített változatban is elérhető, ami garantálja a mérések pontosságát és hivatalos elfogadhatóságát.

Főbb funkciók és előnyök

A padlómérleg számos funkcióval rendelkezik, amelyek növelik a használhatóságát:

  • Több működési mód
  • Nagy felbontású kijelzés
  • Nettó és bruttó mérés lehetősége
  • Lb-kg konverter
  • Ellenőrző mérés funkció
  • Egyéni átváltás és összesítő mód
  • Százalékos mód és darabszámlálás

Ezek a funkciók lehetővé teszik a mérleg sokoldalú alkalmazását különböző ipari környezetekben.

Technikai specifikációk

A WEFL padlómérleg kapacitása 600-3000 kg között változhat, a konkrét modell függvényében. A mérőfelület festett, és két méretben érhető el: 1250×1250 mm és 1500×1500 mm. Az IP67 védettségű ABS ház és a vízálló billentyűzet biztosítja a mérleg védelmét a nehéz körülmények között is. A háttérvilágítással ellátott LCD kijelző könnyű leolvashatóságot biztosít minden fényviszony mellett.

Alkalmazási területek

A padlómérleg széles körben alkalmazható különböző iparágakban:

  • Logisztikai központokban rakományok ellenőrzésére
  • Gyártóüzemekben alapanyagok és késztermékek mérésére
  • Raktárakban készletnyilvántartás támogatására
  • Mezőgazdaságban termények és állatok mérésére
  • Hulladékgazdálkodásban a begyűjtött anyagok tömegének meghatározására